Альтернативна енергетика успішно перетворилася на схему "розпилу і відкату" – експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Альтернативна енергетика успішно перетворилася на схему "розпилу і відкату" – експерт Сонячну енергетику в Україні перестимульовано
У порівнянні з європейськими тарифами, українська альтернативна енергетика як ніби живе на іншій планеті.

Українська солярна (сонячна енергетика) у своїх тарифах разюче відрізняється від європейської. Якщо там в нових проектах ціни ніколи не піднімаються вище 5-6 євроцентів,а то й падають до рівня 2,5-3 центи, тоді як в Україні в нових проектах вони заморожені на рівні 15 євроцентів, пише в своїй статті для DT.UA кореспондент видання Ігор Маскалевич.

Робиться це все, звичайно, далеко не просто так. Хоча подається все, зазначає автор, під соусом "інвестиційної привабливості".

"Звісно, усе це заради "інвестиційної привабливості". Припускають, що інвестор свято вірить, що найбідніша країна в Європі більше десяти років платитиме тариф утричі вищий, ніж, скажімо, у Німеччині. Хоча світ великий, і в ньому повно ризикових гравців. А ще більше банальних спекулянтів, які розраховують вчасно зістрибнути, й авантюристів", – пише він.

Детальніше про проблему перестимульованності розвитку сонячної енергетики в Україні та про шляхи, якими можна вирішити цю проблему, читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича "Сонце на розпродаж" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі