АМКУ оштрафував Адміністрацію морських портів на 5,5 мільйонів гривень

Поділитися
АМКУ оштрафував Адміністрацію морських портів на 5,5 мільйонів гривень © 24tv.ua
Регулятор покарав держпідприємство за додаткові плати для суден.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав неправомірним стягнення Адміністрацією морських портів України (АМПУ) додаткових коштів з суден і наклав на неї штраф у розмірі 5,5 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

За його словами, АМПУ в 2017-2018 роках стягувала з суден, що заходять у порти України, крім корабельного збору, додаткові плати за послуги з оформлення приходу і виходу суден у порт і з нього, а також за послуги з перевірки суден на відповідність вимогам Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів.

"Антимонопольний комітет встановив, що ці додаткові збори насправді входили в корабельний збір, а у ДП АМПУ не було підстав для стягнення таких коштів", - зазначив Терентьєв.

Дії АМПУ регулятор визнав зловживанням монопольним положенням і порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Раніше президент Зеленський заявив про перезапуск Антимонопольного комітету. Однак, за словами глави держави, нинішній керівник АМКУ Юрій Тереньтев, якого призначили на цю посаду в травні 2015 року, і далі буде її займати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі