АМКУ почав перевірку тендеру на будівництво Запорізького мосту

Поділитися
АМКУ почав перевірку тендеру на будівництво Запорізького мосту
Тендер є найбільшим в 2020 році.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав вивчати можливі порушення під час проведення тендеру на будівництво автомагістралі через Дніпро в Запоріжжя вартістю 12 млрд грн, у якому в лютому брали участь турецькі фірми Onur і Gocay. Про це АМКУ повідомив засновник платформи "Ліга антитрасту" - ГО "Рада захисту конкуренції і споживачів" у своїй заяві від 16 квітня.

Як повідомляла "Ліга антитраста", в лютому 2020 року Служба автомобільних доріг у Запорізькій області обрала за результатами тендеру підрядником будівництва першої черги автомагістралі через Дніпро фірму Onur. Заявки на торги подавали в цілому шість компаній, але єдиними допущеними конкурентами були Onur і Gocay.

Зазначається, що компанії мали однакові метадані і характерну структурну подібність в оформленні своїх довідок. Також вони одночасно отримували банківські довідки в одному відділенні банку і нотаріально завіряли документи в одній конторі в Києві, хоча офіси Onur і Gocay знаходяться в різних містах України на відстані 600 км.

"Ці факти свідчать, що компанії спільно готувалися до тендеру", - вважають в "Лізі антитраста".

Раніше моніторинг цієї закупівлі почала Госаудитслужба.

Голова "Укравтодору" Олександр Кубраков вважає, що розслідування АМКУ не вплине на будівництво мостів.

"Якщо коротко - то немає, на будівництво це ніякого впливу не матиме. Мова йде виключно про конкуренцію і про можливе порушення антимонопольного законодавства", - зазначив Кубраков.

Читайте також: Труднощів з погашенням державного боргу в умовах кризи не уникнути

Нагадаємо, що 16 квітня в Антимонопольний комітет було направлено заяву щодо того, що турецькі компанії "Onur" і "Gocay" вдалися до антиконкурентних узгоджених дій на тендері з будівництва автотранспортної магістралі через Дніпро в Запоріжжі вартістю 12 млрд грн. Заяву подали засновники платформи "Ліга антитрасту" - ГО "Рада захисту конкуренції та споживачів".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі