АМКУ розслідує надання "пільг" аеропорту "Бориспіль"

Поділитися
АМКУ розслідує надання "пільг" аеропорту "Бориспіль" Аеропорту в два рази знизили поставки за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден © Андрій Товстиженко, DT.UA
Мінінфраструктури вдвічі знизило вартість за послуги з аеронавігаційного обслуговування польотів літаків для аеропорту "Бориспіль".

АМКУ проводить розслідування щодо Міністерства інфраструктури України, яке своїм наказом порушило умови для конкуренції, встановивши занижені ставки за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України.

Для того, щоб авіакомпанія здійснила посадку в певному аеропорту України, вона повинна сплатити відповідний державний збір (ставку) за обслуговування повітряного судна Украероруху (організації, відповідальній за здійснення польотів над територією України), а розміри цих ставок своїм наказом визначає та затверджує Міністерство інфраструктури.

Ці збори (ставки) були однакові для всіх авіакомпаній незалежно від того, де знаходиться аеропорт - у Києві, Борисполі, Львові чи Одесі. Однак Міністерство вирішило внести зміни в свій наказ, встановивши, зокрема, одиничну ставку плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування на підході та в районі аеродрому в розмірі 210,0 євро для міжнародного аеропорту "Бориспіль" і - 411,0 євро для всіх інших аеропортів країни.

Ще на стадії розробки проекту наказу Комітет неодноразово застерігав Мінінфраструктури, що встановлення таких ставок має ознаки надання одному аеропорту пільг чи переваг, які ставлять його у привілейоване становище порівняно з іншими аеропортами, що призводить до порушення антимонопольного законодавства.

Крім того, в Комітет звернулася Асоціація "Аеропорти України", учасниками якої є 20 аеропортів України, і поскаржилася, що Мінінфраструктури своїм наказом створює для аеропорту "Бориспіль" привілейоване становище порівняно з іншими аеропортами.

Враховуючи викладене, Комітет розпочав розгляд справи про антиконкурентні дії Мінінфраструктури. Розслідування у справі триває.

Раніше у Мінінфраструктури повідомили про плани запустити в аеропорт Бориспіль метро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі