АМКУ знайшов винних у зростанні цін на гречку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядає на сьогодні п'ять справ про порушення конкурентного законодавства, що призвело до безпідставного зростання цін на гречку.

Як повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, за попередніми результатами розгляду однієї зі справ виявлено ознаки змови окремих учасників ринку щодо безпідставного підвищення цін на крупу гречану врожаю 2009 року.

У ході вказаних справ з'ясовано, що істотне підвищення цін на гречку було
здійснено фасувальниками цієї продукції, які за чинним законодавством визначені як виробники продукції. Зокрема, фасувальники, маючи невелику собівартість послуг із фасування, значно підвищували ціни на вже фасовану крупу, яка постачається до торговельних мереж.

Рішення
за цими справами АМКУ має намір прийняти найближчим часом.

Окрім того, АМКУ з метою уникнення ажіотажного попиту зобов'язав великих виробників крупи Київської області - ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів" та колективне підприємство "Білоцерківхлібопродукт" здійснювати реалізацію залишків гречки, що знаходяться на підприємствах, безпосередньо до торгових мереж.

Нагадаємо, після різкого підвищення цін на гречку в Україн
і на початку лютого Міністерство аграрної політики і продовольства України та провідні підприємства-виробники гречаної крупи підписали Меморандум, який передбачає встановлення оптово-відпускної ціни на крупу гречану на рівні не вище 12,6 грн/кг, а роздрібну ціну - на рівні 13,90-14,00 грн/кг. Водночас, у деяких торгових мережах ціна на гречку сьогодні перевищує максимальні 14 грн/кг.

За матеріалами: ЛІГАБізнесінформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі