Андрій Фаворов: За останні 15 років ліцензії на рентабельні ділянки отримували тільки приватники

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Андрій Фаворов: За останні 15 років ліцензії на рентабельні ділянки отримували тільки приватники Роками для "Укргазвидобування" або взагалі не виділяли ліцензій, або обмежувалися одиницями © Укргазвидобування / Facebook
Диспропорція у ліцензуванні величезна – державна "Укргазвидобування" отримує одиниці ліцензій на розробку рентабельних ділянок, приватні компанії – десятки.

Українська державна компанія "Укргазвидобування", на плечах якої лежать завдання з розробки газових родовищ, останні півтора десятиліття чомусь вперто практично ігнорувалася державою в питанні видачі ліцензій на розробку рентабельних родовищ, розповідає директор інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов в інтерв'ю з редактором відділу економічної безпеки DT.UA Аллою Єременко.

"За останні 15 років усі ліцензії (на відносно рентабельні родовища й ділянки) видавали передусім і в основному приватним видобувним компаніям. Але не державній "Укргазвидобування". Ми надали інформацію про це й уряду, і журналістам", – зазначив він.

Диспропорція у ліцензуванні досить помітна - одиниці ліцензій на розробку рентабельних ділянок для "Укргазвидобування", і десятки – для низки приватних компаній.

"У 2007 році ми одержали одну ліцензію, приватні компанії - 44! Потім чотири роки - у нас жодної ліцензії, 2012-го - у нас три ліцензії, у приватних компаній - 41… У 2013 році в нас знову жодної, і тільки починаючи з 2014 року наш портфель почав системно поповнюватися ліцензіями", – зазначив Фаворов.

Втім, зазначені родовища все одно не дозволять досягти певного прориву у газовидобутку, навіть із застосуванням технологій інтенсифікації. Однак сама тенденція досить тривожна.

Детальніше про українську газовидобутку і її зовсім не радісні перспективи читайте в бліц-інтерв'ю Алли Єременко з директором інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрієм Фаворовим в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі