АПК почне отримувати держпідтримку з квітня — Мінекономіки

Поділитися
АПК почне отримувати держпідтримку з квітня — Мінекономіки © Андрій Товстиженко, DT.UA
У міністерстві пообіцяли 80% підтримки у другому півріччі.

Аграрний сектор зможе отримати державну підтримку з квітня 2020 року, тобто ближче до кінця проведення посівних робіт. При цьому 80% виплат будуть мати місце у другому півріччі. Про це повідомив заступник міністра економіки Тарас Висоцький, написала прес-служба відомства.

"Вчора на засіданні уряду було прийнято постанову, якою визначено напрями державної підтримки на 2020 рік. Наступним нашим кроком буде прийняття відповідних порядків використання коштів з чітким алгоритмом. Вони вже зараз проходять внутрішнє узгодження на рівні ЦОВВ. Ми очікуємо, що прийняття порядків відбудеться на початку березня, а з квітня стартують прямі виплати", - зазначив Висоцький.

Він додав, що 80% виплат відбудуться у другому півріччі, через єдиний підхід до подачі документів. Вже зафіксовано дату подачі документів - до 1 жовтня.

"Спільно з аграрним комітетом ми вирішили на початку липня анонсувати план державної підтримки на 2021-2023 року. Всі потенційні одержувачі будуть чітко розуміти на що їм розраховувати в наступному трирічному бюджетному циклі. Крім того, з 2021 ми припускаємо ввести такі напрямки підтримки агрострахування та переробку сільськогосподарської продукції", - підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Мінекономіки опублікувало дані про експорт з України. Згідно з даними міністерства, перша десятка товарів, що більше експортуються з України складається з сировинних товарів. Хоча у міністерстві зазначили, що серед експортованих товарів є товари з доданою вартістю.

Крім того, як писало DT.UA, перший квартал 2020 року може стати рекордним за невиконання плану по доходах держбюджету. А значить, велика ймовірність, що держава почне скорочувати витрати. Чи зможуть у таких умовах аграрії отримати підтримку від держави – велике питання.

Детальніше про стан економіки читайте у статті для DT.UA економіста Володимира Компанійця – "Розбір економічного польоту України, якого насправді нема".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі