Австрійський інвестор зіткнувся з українськими монополістами

Поділитися
Австрійський інвестор зіткнувся з українськими монополістами Деталі не порадують австрійського інвестора
Європейський промисловець не може усвідомити, чому прості речі так складні і дороги в Україні

Володимир Зеленський привітав австрійського інвестора Йоганна Еліаша з початком будівництва заводу Head в Україні. Він розташовуватиметься у Вінниці.

"Ми дуже раді, тому що це серйозні інвестиції великої компанії в Україні. Це дуже важливо, і ми будемо захищати всі інвестиції. Це для нас є пріоритетом ", - сказав глава держави, повідомила прес-служба президента. Президент підкреслив, що український уряд концентрується на захисті інвестицій, які приходять в Україну.

Австрійська компанія Head - виробник спортивного обладнання для зимових видів спорту, дайвінгу і тенісу, яка реалізує продукцію у 85 країнах світу і має виробничі потужності в Австрії, Чехії, Болгарії і Китаї, створює завод у Вінниці. Саме до України компанія планувала перенести виробничі потужності з Австрії, Словаччини, Чехії, Естонії та Німеччини. Але в Україні інвестор зіштовхнувся з проблемою – монополія на енергоринку та вартість підключення до потужностей. За "папірці" австрійцям доведеться заплатити 1,6 млн євро. Інвестора такі розцінки шокували.

Проектувальником і генпідрядником в будівництві заводу компанії Head у Вінниці виступає українська компанія UBC Engineering, яка є частиною холдингу UBC Group, що належить Ігорю Гуменному.

Про проблему з наданням дозволу на приєднання до потужностей і про "шок" для інвестора, який не розраховував на такі витрати написав Ігор Гуменний на своїй сторінці в Facebook.

Далі Гуменний детально виклав, що ще доведеться оплатити австрійським інвесторам.

13 вересня у Вінниці заклали символічну капсулу на місці майбутнього заводу австрійської компанії Head. Підприємство буде розташовуватися на території Індустріального парку, на Немирівському шосе. Завод буде спеціалізуватися на виробництві продукції для зимових видів спорту, а також для дайвінгу та тенісу. Запустити завод планували в 2021 році. До того, 4 травня, в приміщенні Вінницької міської ради відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між компанією Head.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі