Азаров сподівається, що угода про ЗВТ набуде чинності вже з січня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається на набуття чинності угоди про вільну торгівлю в рамках СНД вже з січня 2012 року.

«Я сподіваюся, що з січня наступного року цей договір набуде реального життя», - сказав він.

М.Азаров зазначив, що ще попереду державні процедури та ратифікація угоди, і висловив сподівання, що політична воля керівників країн СНД дозволить провести ці процедури оперативно.

За його словами підписана Україною угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД, як і створення у перспективі ЗВТ України з ЄС, є частиною єдиного плану відкриття зовнішніх ринків для України.

«Підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД та підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами ЄС - це два пункти одного плану: плану відкриття для української економіки зовнішніх ринків, що необхідно для стабільного економічного розвитку в нашій країні в умовах, коли зовнішні ринки, як відомо, неспокійні», - процитував журналістам слова українського прем'єра його прес-секретар Віталій Лук'яненко.

За словами В.Лук'яненка, окрім угоди про ЗВТ країни СНД, і в тому числі Україна, підписали Концепцію співпраці у сфері інформатизації та Концепцію стратегії співробітництва в галузі залізничного транспорту.

Нагадаємо, 18 жовтня керівники урядів країн СНД підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності незалежних держав. Згоди щодо цього документу було досягнуто раніше того ж дня на зустрічі голів урядів СНД.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі