Азаров: Українці купили у 16 разів більше мобільних телефонів, ніж у 2010-му

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем’єр-міністр України Микола Азаров впевнений, що його уряд веде "правильну" політику. Про це, зокрема, свідчить зростання купівельної спроможності громадян, каже він.

"Чи вважаю я правильною політику, яку проводить уряд? Так, я вважаю її правильною. Звісно, щось ми не зуміли зробити, щось пішло не так, як треба було. Без цього не буває. Але в цілому, ми зі своїм завданням справилися. Нам є що сказали людям", - заявив він під час засідання економічного прес-клубу.

Так, повідомив прем’єр, у 2011 році "суттєво виросла купівельна спроможність населення".

Він зазначив, що роздрібний товарооборот виріс на 15%: українці стали більше купувати продовольчих продуктів (зросло споживання м’яса, а овочів і фруктів населення купило в 1,5 рази більше, ніж минулого року).

Характерно, наголошує М.Азаров, що споживча активність стосується не тільки товарів першої необхідності: у цьому році було українці придбали в 2 рази більше б/у автомобілів, на 30% - нових авто, у 1,5 рази - телевізорів, на 30% - супутникових антен, а мобільних телефонів - у 16 разів більше тощо.

"Якщо населенню не вистачає на продукти харчування, хіба вони купуватимуть супутникові антени?" - риторично запитує М.Азаров. Він впевнений, що це "абсолютно об’єктивні дані, які свідчать, про те, що купівельна спроможність населення зростає".

Нагадаємо, напередодні М.Азаров заявив, що про позитив у 2011 році свідчить зростання витрат населення на культурний відпочинок: "Коли важко, то в музеї і на концерти не ходять - економлять", - заявив прем'єр.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі