Білорусь обмежила імпорт птиці та яєць з України

Поділитися
Білорусь обмежила імпорт птиці та яєць з України Білорусь призупинила всі видані раніше дозволи на ввезення птиці
З 24 січня введені обмеження на ввезення птиці та її м'яса.

Білорусь тимчасово обмежила ввезення птиці з України через випадок захворювання птахів на високопатогенний грип у Вінницькій області. Про це повідомляється в заяві департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду країни.

З 24 січня введені обмеження на ввезення з цього регіону живої птиці та її м'яса, інкубаційного яйця, а також диких, зоопаркових і циркових сприйнятливих тварин. Також встановлено заборону на ввезення яєчного порошку, меланжу, альбуміну та інших харчових продуктів переробки курячого яйця, пуху і пера.

Те ж стосується і кормів, кормових добавок з птиці, а також кормів і кормових добавок рослинного походження (крім кормів для котів і собак).

"Одночасно припиняються всі раніше видані дозволи на ввезення зазначених товарів (вантажів) на територію Республіки Білорусь з Вінницької області України", – зазначено в повідомленні.

Обмеження не стосуються дозволів, виданих за погодженням з комітетами по сільському господарству і продовольству на шроти, що пройшли термічну обробку, призначені для виробництва комбікормів для тварин і цінних видів риб.

У департаменті відзначили необхідність додаткових заходів контролю щодо забезпечення захисту птахівничих об'єктів всіх форм власності.

Як повідомлялося, у Вінницькій області виявили перший за три роки вірус пташиного грипу. Понад 100 тисяч голів птиці знищено.

Як результат, 23 січня ввезення на територію ЄС м'яса птиці, м'ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці з України тимчасово призупинено.

Однак у Кабміні вважають рішення ЄС призупинити імпорт м'яса птиці з України занадто суворим. Найближчим часом почнуться консультації в Брюсселі щодо пом'якшення обмежень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі