Біогазова електростанція під Дніпром: екологічні наслідки будівництва

Поділитися
Біогазова електростанція під Дніпром: екологічні наслідки будівництва

В селі Новоолександрівка в Дніпропетровській області ТОВ "Біо енерджі Дніпро" побудує біогазову електростанцію. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на сайт Єдиного реєстру оцінки впливу на навколишнє середовище Єдиного реєстру оцінки впливу на навколишнє середовище.

Згідно з повідомленням, підприємство планує побудувати на території 3,23 га біогазовоенергетичну станцію з переробки осадів стічних вод КП "Дніпроводоканал" в кількості 2200 т/добу і курячого посліду в кількості 140 т/добу. Відходи будуть оброблятися у ферментаторах, де створюється біогаз в об'ємі 1362 куб. м./р.

Потім біогаз спалюється на газопоршневих агрегатах, і створюється електроенергія. Відпрацьований муловий субстракт перекачується на мулові поля КП "Дніпроводоканал" ДМР. Потужність електростанції складе 4,8 МВт в рік. Площа самої забудови складе 6 тис. кв. м.

"Про запах курячого посліду, який в перспективі має всі шанси стати потужною асоціацією з містом, ніде нічого не говориться. Наше село знаходиться за 3 кілометри і населення прилеглих сіл відкрито невдоволене, тому що відверто смердюче повітря міста, де живуть їхні діти, нічого спільного з екологічними перспективами в їх уявленні не має", - говорить голова вуличного комітету с. Дніпрове Євген Кривенко.

Будівництво електростанції планується на території Центральної станції аерації КП "Дніпроводоканал". Інші альтернативи не розглядалися.

"Серед екологічних наслідків експлуатації об'єкта виділяють викиди шкідливих речовин в атмосферу, зняття родючого шару ґрунту, і поява нових шкідливих стоків і відходів", - зазначає Євгенія Кривенко. Підприємство обіцяє викидати шкідливі речовини в атмосферу в межах норми, а стоки і шкідливі відходи очищати і проводити їх безпечне захоронення.

Власником ТОВ "Біо енерджі Дніпро" згідно з даними Мін'юсту, є на 99% "АПС Пауер Технолоджі Гмбх", і на 1% - ТОВ "Альтернативні енергоресурси". Компанію пов'язують з корпорацією CONCORD GROUP і дніпровським бізнесменом Сергієм Довгалюком.

До 28 вересня цього року включно, громадськість може подавати свої зауваження і пропозиції до планової діяльності, обсягом досліджень та деталізації інформації щодо даного будівництва на https://dabi.gov.ua/.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі