Біржа Гонконгу зробила Лондонській біржі пропозицію про злиття

Поділитися
Біржа Гонконгу зробила Лондонській біржі пропозицію про злиття Акції Лондонської біржі піднялися на 15%
Котирування акцій оператора Лондонської біржі підскочили на 15% в ході торгів у середу після оприлюднення пропозиції

На тлі протестів у Гонконзі заява гонгконзької біржі прозвучала цілком очікувано.

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEx) зробила пропозицію Лондонській фондовій біржі (LSE) про об'єднання, повідомляється в прес-релізі гонконзької компанії.

HKEx пропонує акціонерам LSEG за кожен належний їм папір з 20,45 фунта стерлінгів і за 2,495 нових акцій HKEx. Підсумкова сума становить 83,61 фунта, виходячи з котирувань на закриття ринку 10 вересня і курсу 9,6865 гонконзького долара за 1 фунт.

Загальна сума операції оцінюється в 29,6 млрд. фунтів (36,6 млрд. долл.).

Ціна акцій LSEG за підсумками торгів у вівторок становила 68,04 фунта, таким чином, пропозиція HKEx перевищує її на 22,9%.

Як наголошується в повідомленні, "пропоноване об'єднання зміцнить обидва бізнеси, дозволить їм краще впроваджувати інновації на різних ринках і в різних регіонах, а також запропонує учасникам ринку та інвесторам безпрецедентний глобальний ринковий зв'язок".

Котирування акцій оператора Лондонської біржі підскочили на 15% в ході торгів в середу, 11 вересня, після оприлюднення пропозиції HKEx - до 78,26 фунта.

HKEx є одним з найбільших у світі біржових операторів. Компанія здійснює торгівлю та кліринг на ринках цінних паперів і деривативів, а також з 2012 року є власником Лондонської біржі металів (LME).

Нагадаємо, 12 березня 2019 року акції Apple були допущені до обігу в Україні. Таке рішення ухвалила Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Також повідомлялося, що ціна на акції Apple в Україні буде вище, ніж у США. Це пов'язано з комісією, яку необхідно сплачувати брокеру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі