"Центренерго" очікує на 168 тисяч тонн вугілля з ПАР до 4 грудня

Поділитися
"Центренерго" очікує на 168 тисяч тонн вугілля з ПАР до 4 грудня У листопаді РФ припинила єкспорт і пропуск вугілля в Україну © Лівий берег
Наступна партія очікується в січні 2016 року.

ПАТ "Центренерго" очікує прибуття в Україну 168 тисяч тонн антрациту з Південноафриканської Республіки 4 грудня, повідомила прес-служба компанії в середу, 2 грудня.

"ПАТ "Центренерго", єдина серед генеруючих компаній ТЕС, наприкінці вересня підписала прямий двосторонній договір із швейцарською компанією міжнародним трейдером Mercuria Energy Trading SA на поставку антрацитового вугілля з ПАР", − йдеться в повідомленні.

У компанії підкреслили, що купівля африканського антрациту є важливим кроком до забезпечення енергетичної незалежності України.

"У донбаського вугілля є безумовна перевага в цінових параметрах. Але на сьогоднішній день диверсифікація поставок палива - це єдиний дієвий хід у протистоянні гіпотетичної вугільної блокаді з боку РФ та окупованих територій Донбасу", − сказано у прес-релізі.

"Центренерго" переконані, що диверсифікація джерел енергоносіїв дозволить Україні успішно пройти осінньо-зимовий період 2015-2016 років.

Читайте також: У відповідь на блокаду Криму ватажки "ЛНР" заборонили поставки вугілля в Україну

Нагадаємо, 27 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк визнав, що Україна не має в своєму розпорядженні достатніх резервів вугілля для забезпечення потреб країни взимку.

Міністр енергетики Володимир Демчишин уточнив, що після припинення постачань вугілля дефіцитних марок з Донбасу і з РФ, енергосистема України забезпечена вугіллям для стабільної роботи мінімум на 45-50 днів. За цей час будуть опрацьовані додаткові рішення щодо закупівлі вугілля з ПАР й у інших постачальників.

З 25 листопада Росія призупинила поставки та пропуск вугілля в Україну після того, як офіційний Київ фактично узаконив блокаду Криму, а також після того, як з 21 листопада Крим залишився без світла в результаті підриву невідомими опор ЛЕП в Херсонській області.

Більше про підготовку до зими та ситуації з вугіллям читайте в статті Ігоря Маскалевича "Вугілля. Осіннє дежавю".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі