Центробанки реагують на спад глобальної економіки — оглядач

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
В цей раз одних зусиль центробанків для виходу з кризи не вистачить, адже наслідки минулого глобального струсу так і не були усунені.

Україна часто забуває, що будь-які глобальні трансформації обов'язково відіб'ються і на її економіці, часто не звертаючи уваги на численні тривожні сигнали ззовні про майбутню депресію. Більш того, поточні проблеми української економіки – це проблеми світової економіки в мініатюрі, і ми зобов'язані зробити максимум уроків з того, що відбувається. Центробанки провідних країн реагують на спад глобальної економіки, що насувається, як вміють, в паніці знижуючи ключові ставки.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Юлія Самаєва. За її словами, останньою здалася ФРС США, яка однозначно висловила готовність до пом'якшення грошово-кредитної політики вперше за десятиліття. На жаль, в цей раз одних зусиль центробанків для виходу з кризи не вистачить, адже наслідки минулого глобальної струсу так і не були усунені.

"Очікування, що ера "дешевого долара переспрямує інвестиції в країни, що розвиваються, паралельно давши їм заробити на дорогій сировині, - наївні, позитивний ефект тривалим точно не буде. Адже кредитний імпульс в глобальній економіці знижується, простіше кажучи, грошей мало, і пом'якшення грошово-кредитних політик не збільшить їх кількість. Зате наступним кроком може бути істотне збільшення державних витрат в США та інших розвинених країнах, буквально перекачування вивільнених грошей в реальний сектор. Звичайно, зростуть і дефіцити і борги, а спроба не допустити кризу в підсумку може його наблизити. Але головне - місця країнам, що розвиваються, в цьому сценарії немає, страх і невизначеність, пов'язані з торговими війнами, будуть основними факторами, що стримують інвестиції в реальний сектор ринків", - зазначає оглядач.

Детальніше про проблеми з міжнародними фінансами читайте в статті Юлії Самаєвої "Епоха "дешевих" грошей і "дорогих" наслідків" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі