Через карантин 160 тисяч працівників ресторанного бізнесу залишилися без роботи

Поділитися
Через карантин 160 тисяч працівників ресторанного бізнесу залишилися без роботи В Україні закрилися 30 тисяч ресторанів і кафе © ТСН
Продажі в сфері ресторанного бізнесу скоротилися на 75%.

Продажі закладів громадського харчування в Україні з 23 по 29 березня скоротилися в середньому на 73% за час карантину у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У ресторанному бізнесі без роботи залишилося понад 160 тисяч осіб. Про це повідомляє Опендатабот.

За даними компанії Poster, продажі різко знизилися не тільки в столиці (на 78%), але і у всіх найбільших обласних центрах. Так, у Львові показник знизився в середньому на 78%, в Харкові - на 73%, у Дніпрі - на 65%, в Одесі - на 60%.

Обсяг ринку громадського харчування в Україні в 2019 році оцінювався приблизно в 50 000 закладів. Більшість з них не змогли швидко переорієнтуватися на доставку або організувати продаж на винос.

За даними компанії Poster, після двох тижнів карантину 2500 українських закладів припинили роботу. Це 63% від усіх клієнтів компанії в Україні. Таким чином, можна припустити, що зараз в країні не працюють приблизно 30 000 закладів.

Раніше повідомлялося про те, що тільки в Києві півмільйона жителів змушені були піти в неоплачувані відпустки.

Одночасно із збільшеним числом вимушених звільнень в Україні значно скоротилася кількість нових вакансій. Від початку карантину на третину знизилися запити у всіх сферах діяльності. За інформацією НБУ, за два тижні карантину кількість вакансій зменшилася на 34%.

В Кабміні спростили процедуру нарахування допомоги з безробіття під час карантину. Кабмін також доручив виконати автоматичний перерахунок субсидій і призначення субсидій українцям, які втратили роботу через карантин.

Детальніше про те, як Україна долатиме наслідки карантину читайте в статті "Коронакриза та карантинний шок. Як долатимемо?" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі