Ціна на нафту Brent сьогодні перевищила $ 40

Поділитися
Ціна на нафту Brent сьогодні перевищила $ 40 © DT.UA
Вперше після новин про розвал ОПЕК+ зафіксована така висока вартість нафти.

Вартість бареля нафти Brent перевищила $ 40 вперше з 6 березня, коли стало відомо про розвал угоди ОПЕК+, обмежує видобуток, свідчать дані торгів на біржі в Лондоні.

За станом на 4:30 по Києву барель Brent з постачанням в серпні коштував $ 40,36.

Нагадаємо, країни ОПЕК+ близькі до того, щоб продовжити угода щодо обмеження видобутку, ще на два місяці.

У ході переговорів міністра енергетики РФ Олександра Новака з російськими компаніями обговорювалася пропозиція партнерів по ОПЕК+ про продовження квот щодо зниження нафтовидобутку, які діють в травні-червні, ще на два місяці.

Серед російських компаній консенсусу з цього питання не було - хтось був згоден, якісь компанії пропонували, що треба залишити все, як є, тобто, з липня починати трохи збільшувати нафтовидобуток.

Крім того, ОПЕК запропонувала перенести засідання міністрів ОПЕК і міністрів ОПЕК+ з 9-10 червня на 4-5 червня, щоб країни ОПЕК могли визначити номінації поставок на липень. Зазвичай вони роблять це в перший тиждень місяця, що передує місяцю постачання.

Як повідомило джерело, знайоме з ситуацією, офіційне рішення про можливе перенесення очікується в найближчі кілька годин, і, ймовірно, буде прийнято.

Читайте також: Ціни на нафту ростуть на тлі скорочення виробництва і раніше сформованих запасів

Саудівська Аравія спочатку вважала, що потрібно продовжити угоду до кінця року. Саудівської Аравії для покриття своїх витрат потрібні ціни близько $ 84 за барель, російський бюджет балансується за ціною близько $ 40 за барель, і її делегати вважають, що попит відновлюється швидше, ніж очікувалося, оскільки райони Китаю, Європи і США послаблюють обмеження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі