Держбанки можуть обійтися без докапіталізації – Рожкова

Поділитися
Держбанки можуть обійтися без докапіталізації – Рожкова © Нацбанк України / Flickr
НБУ веде переговори з Мінфіном щодо зменшення частки перерахування прибутку держбанків в бюджет.

Державні банки за підсумками стрес-тестування, яке провів Національний банк України (НБУ), можуть обійтися без докапіталізації. Про це повідомила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова на прес-брифінгу за результатами оцінки стійкості банків.

"Якщо говорити про державні банки, які потребують докапіталізації у цьому році, як і в минулому році, ми, моделюючи їх результати на наступні три роки, бачимо, що без докапіталізації можна обійтися", - сказала вона.

За її оцінкою, по-перше, необхідно більш активно працювати з проблемними активами, по-друге - залишити прибуток цих банків у банках для того, щоб вони могли за рахунок прибутку сформувати буфер капіталу. "У минулому році 90% прибутку було перераховано в бюджет. А іншого джерела для формування капіталу у банку немає", - додала перший заступник глави НБУ.

За словами Рожкової, НБУ веде переговори з Міністерством фінансів про зменшення частки перерахування прибутку держбанків в бюджет.

У жовтні 2018 року вісім із 24 банків, які приймати участь в оцінці якості активів і стрес-тестуванні НБУ, вимагали докапіталізації на загальну суму 6,1 млрд грн.

Проте вже в січні 2019 року за підсумками стрес-тестування банків Нацбанку тільки один банк повинен докапіталізуватися, щоб виконати вимоги щодо капіталу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі