Держбюджет України недоотримав 9 млрд. грн. доходу через зміцнення гривні

Поділитися
Держбюджет України недоотримав 9 млрд. грн. доходу через зміцнення гривні На 2020 рік необхідний більш якісний прогноз курсу гривні - Пацкан © Телеканал «24»
Майже 40% обсягу доходів ведеться із застосуванням курсу гривні до долару США або євро

Державний бюджет України недоотримав 9,2 мільярда гривень з-за зміцнення курсу гривні. Про це повідомила прес служба Рахункової палати у середу, 28 серпня.

Як заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, зміцнення гривні до долара США на 9% призвело до невиконання плану доходів держбюджету.

Голова Рахункової палати також зазначив, що при розробці проекту держбюджету на 2020 рік необхідний більш якісний прогноз курсу гривні.

Валерій Пацкан зазначив, що майже 40% обсягу доходів ведеться із застосуванням курсу гривні до долару США або євро. Він нагадав, що з початку року гривня зміцнилася до долара США на 9%. За оцінкою Рахункової палати, через менший офіційний курс, ніж прогнозувалося, недоотримано 9,2 млрд. грн. доходів.

"Але зміцнення гривні не є наслідком успіхів економіки України, або зростанням її інвестиційної привабливості", - сказав голова Рахункової палати.

Детальніше про діяльність Рахункової палати читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Голова Рахункової палати Валерій Пацкан: "Кожен, хто недбало ставиться до грошей українців, повинен нести за це відповідальність"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі