Держфінінспекція: «вишка Бойка» фінансується за планом. На всі $400 млн

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© foksa7.livejournal.com
Станом на 14 липня переможець тендера «Чорноморнафтогазу» - Highway investment processing LLP - отримала 296 млн доларів, що становить 74% від ціни контракту у $400 млн.

Про це повідомляє Державна фінансова інспекція у відповідь на запит народного депутата України Анатолія Гриценка.

З тексту відповіді випливає, що предметом тендеру була тільки морська бурова установка, щодо якої і було укладено контракт на суму $400 млн. Згідно з контрактом, «Чорноморнафтогаз» зобов'язаний перерахувати 80% передоплатою продавцеві відразу після підписання Акту технічного огляду установки. Такий акт було підписано ще 4 квітня 2011 року.

Контракт передбачає, що передання установки відбудеться у м.Сінгапур на умовах FCA (доставка товару лягає на сторону покупця).

Держфінінспекція також повідомляє, що згідно з наданими «Чорноморнафтогазом» документами, встановити змову учасників тендеру неможливо. До такого ж висновку, виходячи з тих самих документів, прийшов Антимонопольний комітет України.

Нагадаємо, що раніше в ефірі 5-го каналу заступник голови «Нафтогазу» Вадим Чупрун стверджував, що вартість закупленої бурової установки становить лише $250 млн. Решта грошей нібито буде витрачено на супутні товари і послуги. На підтвердження своїх слів він показав платіжні документи, з яких випливало, що «Чорноморнафтогаз» перерахував Highway investment processing всього 202 мільйона доларів, тобто 80% від суми у $250 млн.

ZN.UA вже повідомляло, що при купівлі першої бурильної установки виявилося, що в тендері «Чорноморнафтогазу» взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми. Ціна установки виявилася на $150 млн вищою, ніж у виробника.

Після розслідування «Дзеркала тижня. Україна» міністр Мінвуглепрому Юрій Бойко назвав публікацію «замовною», після чого видання і журналісти подали на міністра до суду.

Подробиці читайте у статті «Вишка всевладдя» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі