Для добудови мосту на Володимирській гірці зменшили видатки на зоопарк

Поділитися
Для добудови мосту на Володимирській гірці зменшили видатки на зоопарк
Вартість проекту зросла до трохи менше 0,5 млдр гривень.

Кошторисна вартість будівництва мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" у Києві зросла до 419,96 млн грн., що на 160 млн більше, аніж планувалось на самому початку. Відповідні фінансові зміни вказані у розпорядженні КМДА №859 від 16 травня про перерозподіл видатків бюджету Києва на 2019 рік.

Як пишуть "Наші гроші", збільшення вартості будівництва мосту відбулося за рахунок перерозподілу видатків у межах бюджетних призначень, передбачених Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА на 2019 рік у спеціальному фонді бюджету м. Києва. Так, на 232,63 млн грн зменшено фінансування реконструкції Київського зоопарку і водночас на 132,63 млн грн збільшено видатки на будівництво вказаного мосту, а також на 100 млн грн збільшено реконструкцію будівлі Київської міської клінічної лікарні №6 (просп. Космонавта Комарова, 3).

Нагадаємо, будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного моста між парком "Володимирська гірка" з Аркою Дружби народів, почалися в кінці минулого року, а сам міст планували відкрити до Дня Києва - наприкінці травня.

До середини березня на будівництво моста витратили 12,4 млн грн. Загалом пішохідний міст між Аркою дружби народів і Володимирською гіркою в Києві, обійдеться столичному бюджету в 260,47 млн гривень.

Водночас навколо мосту розгорілось уже кілька скандалів. Спочатку стало відомо, що Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) вимагала від Києва не будувати пішохідно-велосипедний міст від Володимирської гірки до арки Дружби народів, оскільки це суперечить певним домовленостям. А згодом швейцарські архітектори заявили про те, що концепція і конструктивні рішення мосту взяті з їхнього проекту, за який вони отримали премію у 2013 році.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі