Експорт продукції АПК в Україні зріс на 14%

Поділитися
Експорт продукції АПК в Україні зріс на 14% З усього експорту продукція АПК складає 48% © Agronews
Однако першу десятку найбільш експортованих складають сировинні товари.

Україна значно підвищила експорт продукції агропромислового комплексу. Про це говорять дані останнього часу. У січні 2020 року експортовано продукції АПК на суму майже 2 млрд. доларів.

Цифри оприлюднило міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в Facebook.

За даними ДФС у січні 2020 року Україна поставила на зовнішні ринки сільськогосподарської продукції на 1 984 млн. дол. США, що на 14% більше ніж за відповідний період 2019 року. Зокрема, із загального експорту України частка аграрної продукції складає 48%.

"Україна забезпечує позитивну динаміку до збільшення експорту продукції АПК, зокрема, за рахунок підвищення урожайності, збільшенню виробництва сільськогосподарської продукції, попиту на українську продукції серед закордонних споживачів та відкриття нових ринків збуту. Основна частка аграрного експорту займають зернові культури – 48% та олійні – 23%. Проте, ми поступово збільшуємо обсяги постачання готової, нішевої та органічної продукції", - прокоментував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

П'ятірка країн, які найбільше імпортували українську сільськогосподарську продукцію за звітний період:

  • · Китай (10,2%);
  • · Єгипет (10,1%);
  • · Іспанія і Нідерланди (по 8,0%);
  • · Туреччина (6,6%).

Загалом, за січень 2020 року зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів склав близько 2,5 млрд дол. США, що на 15% більше, ніж за відповідний період 2019 року. Але все це, здебільшого, сировинні товари.

Аграрний сектор зможе отримати державну підтримку з квітня 2020 року, тобто ближче до кінця проведення посівних робіт. При цьому 80% виплат будуть мати місце у другому півріччі. Про це повідомив заступник міністра економіки Тарас Висоцький, написала прес-служба відомства.

"Вчора на засіданні уряду було прийнято постанову, якою визначено напрями державної підтримки на 2020 рік. Наступним нашим кроком буде прийняття відповідних порядків використання коштів з чітким алгоритмом. Вони вже зараз проходять внутрішнє узгодження на рівні ЦОВВ. Ми очікуємо, що прийняття порядків відбудеться на початку березня, а з квітня стартують прямі виплати", - зазначив Висоцький.

Він додав, що 80% виплат відбудуться у другому півріччі, через єдиний підхід до подачі документів. Вже зафіксовано дату подачі документів - до 1 жовтня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі