Епідемія коронавірусу стала каталізатором для розвитку ІТ-сектору в Китаї — експерти

Поділитися
Епідемія коронавірусу стала каталізатором для розвитку ІТ-сектору в Китаї — експерти Фінансова галузь Китаю активно сприйняла нове покоління інформаційних технологій © depositphotos / shirotie
Очікується, що витрати на ІТ в секторі продовжать розширення і до 2020 року досягнуть близько $ 31,61 млрд.

Міжнародна американська компанія, постачальник маркетингових досліджень та консультаційних послуг International Data Corporation прогнозує, що до 2024 року близько 80% банків Китаю купуватимуть та інтегруватимуть рішення фінансових технологій на хмарному ринку. Про це йдеться в офіційному щоденному звіті Ради національної безпеки й оборони України щодо розповсюдження COVID-19 та заходів, що вживаються у різних країнах для боротьби з епідемією.

Зазначається, що фінансова галузь Китаю активно сприйняла нове покоління інформаційних технологій, таких як хмарні обчислення, великі дані, штучний інтелект, мобільний Інтернет та Інтернет речей.

"Очікується, що витрати на ІТ в секторі продовжать розширення і до 2020 року досягнуть 220,8 млрд юанів (близько 31,61 млрд. дол. США); до кінця 2020 року 20% банківських трансакцій будуть здійснюватися за допомогою цифрових платформ з інтеграцією фізичного та цифрового досвіду", - йдеться у звіті.

Крім того, до 2021 року близько 30 % страхових компаній Китаю здійснюватимуть свою діяльність на основі хмарних страхових технологій; до 2022 року 40 банків Китаю будуть співпрацювати з в хмарними фінансовими технологіями; до кінця 2022 року 35% страхових компаній використовуватимуть технологію штучного інтелекту та голосову взаємодію для автоматизації процесу врегулювання претензій.

"Одним із каталізатором прискорення таких змін, за висновками компанії, стала епідемія коронавірусу", - резюмували в International Data Corporation.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Влада КНР ввела жорсткий карантин у Вухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю призупинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція ZN.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі