Евакуація українців обійдеться бюджету в 115 мільйонів гривень

Поділитися
Евакуація українців обійдеться бюджету в 115 мільйонів гривень З держбюджету на евакуацію українців виділять 4,2 млн доларів © Вечерний Николаев
Кошти на евакуацію українців планують виділити з резервного бюджетного фонду.

Понад 35 тисяч українців подали заявки на евакуацію з-за кордону у зв'язку з поширенням коронавірусу і закриттям кордонів. На ці цілі з державного бюджету планують виділити $ 4,2 мільйона.

"На здійснення перевезення пасажирів авіатранспортом, які мають намір повернутися в Україну і потребують евакуації, рекомендується виділити асигнування з резервного фонду держбюджету на суму $ 4,162 млн (близько 115 млн гривень)", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ході засідання Кабміну.

За його словами, ця сума розрахована на евакуацію 35 479 громадян України, в ході виконання 175 авіарейсів.

За підсумками засідання Кабмін доручив Мінекономіки, Мінфіну та Мінінфраструктури в одноденний термін доопрацювати і винести на розгляд уряду проект відповідної постанови Кабміну з винесенням на розгляд, "можливо, поза чергою", - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Сьогодні виконуються 57 авіарейсів, які повертають додому 11,5 тис. українців. Серед них - наші громадяни, які застрягли в Австрії і на Шрі Ланці. З Австрії в Україну спеціальним Президентським бортом прилетять 33 громадянина, серед яких 18 жінок, 5 дітей і люди похилого віку.

Відзначимо, за даними ДПСУ, за добу в Україну повернулися 27 тисяч українців. Відкритими для в'їзду в Україну залишили тільки половину пропускних пунктів. Всього закрили 107 пунктів, де переважно невеликий рух пасажирів. Найбільші пропускні пункти, їх залишилося 123, продовжують працювати у звичному режимі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі