Єврокомісія прогнозує стагнацію економіки у 2012 році і не виключає рецесії

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Європейська комісія очікує стагнації економіки в 2012 році, заявив у четвер, 10 листопада, на прес-конференції комісар ЄС з питань економічних та монетарних справ Оллі Рен, подаючи традиційний осінній прогноз Єврокомісії.

«Зростання зупинилося в Європі, і ми можемо потрапити у нову фазу рецесії», - заявив комісар.

За словами комісара ЄС, зростання ВВП у 2012 році планується на рівні 0,6% у всіх країнах - членах ЄС (ЄС-27) і 0,5% у країнах - членах зони євро. Колишній прогноз передбачав зростання економіки зони євро на 1,8%.

Разом з тим, комісія сподівається, що зростання ВВП трохи прискориться у 2013 році, коли воно може досягти 1,5% в ЄС-27 і 1,3% - у зоні євро.

О.Рен повідомив, що на наступний рік Єврокомісія очікує певного уповільнення інфляції та фіксації її на рівні нижче 2%.

Разом з тим, за словами комісара ЄС, рівень зайнятості практично не буде рости у 2012 році, а рівень безробіття збережеться на нинішньому рівні - близько 9,5%.

Комісія також сподівається на певне скорочення дефіцитів бюджетів. За словами О.Рена, за підсумками 2012 дефіцит бюджетів ЄС-27 повинен досягти 3,9%, бюджетів країн єврозони - 3,4%.

Комісар зазначив, що серед ризиків, які можуть негативно вплинути на економіку Європи, - поглиблення кризи суверенних боргів, «розриви» між фінансовим сектором і реальною економікою, уповільнення світової торгівлі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі