Європейські банки звільнили 70 000 за два з половиною місяці

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Найбільші європейські банки з середини 2011 року оголосили про плани зі скорочення 70 тисяч робочих місць. Про це пише 13 вересня агентство Bloomberg з посиланням на власні розрахунки. Для порівняння, в США було оголошено про звільнення 42 тисячі банкірів.

У число європейських банків, які оголосили про звільнення, входять, зокрема, швейцарські UBS і Credit Suisse Group, а також британські HSBC Holdings, Royal Bank of Scotland Group і Barclays. Крім того, про намір значно скоротити витрати оголосив і французький Societe Generale - ця фінансова організація, що лише в Росії звільнить дві тисячі співробітників.

Що стосується США, то дані щодо цієї країни не враховують скорочень Bank of America, про які офіційно ще не було оголошено. Проте, за неофіційною інформацією, одна з найбільших фінансових корпорацій США має намір скоротити більше 30 тисяч робочих місць.

Банки змушені піти на скорочення робочої сили, оскільки намагаються скоротити витрати, побоюючись другої хвилі фінансової кризи. Вона може бути викликана борговою кризою в Європі і, в першу чергу, потенційним дефолтом Греції. Справа в тому, що європейські банки мають на своєму балансі грецькі облігації, які можуть значно знецінитися від дефолту.

Востаннє такі масові скорочення в західних банках відбувалися після банкрутства Lehman Brothers восени 2008 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі