ФГВФО через американських радників продав активи банків-банкрутів за 2% від ціни

Поділитися
ФГВФО через американських радників продав активи банків-банкрутів за 2% від ціни ФГВФО не вдалося заробити на активах збанкрутілих банків © inpress.ua
Фонд має намір і далі продавати активи ліквідованих банків за допомогою іноземних посередників.

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) реалізував активи банків-банкрутів, вартістю 6 млрд грн, які знаходяться в заставі у Національного банку україни (НБУ). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник директора-розпорядника виконавчої дирекції ФОНДУ Світлана Рекрут.

Мова йде про активи ліквідованих банків, які перебувають у заставі НБУ за кредитами рефінансування (банки-банкрути винні НБУ 48 млрд грн).

За словами Рекрут, сума від реалізації банківських активів склала понад 2% від їх балансової вартості.

"Фонд гарантування реалізував пул активів вартістю понад 6 млрд грн, що перебувають у заставі Національного банку України, через американського радника FFN. Офіційного протоколу торгів поки немає. Тому не можу розповісти всі подробиці продажу. Але рада, що цей пул вдалося реалізувати за понад 130 млн грн. Це понад 2% від балансової вартості. До того ж від попередніх індивідуальних продажів деяких активів, що входили до складу пулу вдалось виручити ще понад 80 млн грн. Вважаю, це гарним результатом", - написала Рекрут.

Вона додала, що надалі активи банків будуть продавати також з допомогою іноземних радників.

Нагадаємо, що НАБУ підозрює Нацбанк у співучасті у розтраті 12 млрд грн рефінансування.

На думку банкірів, повернення "рефинанса" стало бізнесом для власників банків і чиновників НБУ.

Як писало DT.UA у статті "Де гроші?", більше 100 млрд грн розданого банкам-"зомбі" рефінансування не тільки пішли на фактичну підтримку бізнесів їх власників, але й перейшли на валютний і інші ринки. І вилилися в кінцевому підсумку у трикратну девальвацію національної валюти і 60-відсоткову інфляцію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі