Газові переговори з РФ будуть складними – Гончарук

Доповнено
Поділитися
Газові переговори з РФ будуть складними – Гончарук © Прес-служба Кабміну України
У той же час прем'єр упевнений, що Україна добре підготувалася.

Газові переговори з РФ будуть складними, але Україна підготувалася, заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Сьогодні провели нараду з керівниками НАК "Нафтогаз" і переконалися, що держава добре підготувався до зими... Звичайно, попереду складні переговори з Росією", – сказав Гончарук на прес-брифінгу після засідання Кабінету міністрів у середу.

При цьому він додав, що Росія не зможе чинити на Україну газовий тиск, адже запаси газу у сховищах вже перевищили 19 млрд кубометрі

"Ми на повну підготували систему, таким чином, що бути мінімально вразливими до будь-яких спроб натиснути під час переговорів. Ми досить впевнено себе почуваємо і я думаю, що вже наступного тижня я прокоментую більше, тому що як мінімум перший раунд переговорів почнеться", - повідомив Гончарук.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович підтвердив інформацію, що тристоронні консультації України, Росії та Єврокомісії з транзиту російського газу відбудуться в Брюсселі 19 вересня.

Зазначимо, що одним з головних на переговорах залишається питання про те, хто буде брати участь у переговорах з української сторони. На попередніх переговорах Україну представляв міністр закордонних справ Павло Клімкін. Російська сторона наполягала, що вести переговори по газу повинен міністр енергетики України.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі