"Газпром" випустив євробонди на рекордну суму

Поділитися
"Газпром" випустив євробонди на рекордну суму © Ведомости
Російський монополіст розмістив цінні папери на суму $ 2 млрд.

Російський "Газпром" розмістив 10-річні євробонди на рекордну суму – $ 2 млрд зі ставкою 3,25%. Це найбільший випуск єврооблігацій компанії і перший з лютого 2019 року, коли концерн зайняв $ 1,25 млрд терміном на сім років під 5,15%. Про це пишуть РосСМИ.

"У цьому році порівнянних обсягів ніхто не залучав, в минулому році більше випустив тільки Мінфін", - заявив перший віце-президент "Газпромбанку" Денис Шулаков.

Шулаков додав, що найбільший інтерес до паперів компанії виявили інвестори з США, що викупили понад 30% випуску. Ще близько 42-43% облігацій розділили між собою покупці з Європи та Азії, а на частку російських інвесторів довелося трохи більше 20%.

Попит на папери "Газпрому" перевищив пропозицію майже втричі і склав більше $ 5,6 млрд. Віце-президента "Газпромбанку" сказав, що російська компанія розмістилася не просто з найнижчою ставкою для своїх доларових позик, але і дешевше, ніж саудівська Saudi Arabian Oil і французька Total.

Раніше повідомлялося, що у вітчизняній держкомпанії "Нафтогаз" розглядають ймовірність випуску цінних паперів, які будуть забезпечені новим контрактом з "Газпромом" на транзит російського газу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі