Глава "Укрпошти" розповів про пошук способів доставки посилок з Китаю

Поділитися
Глава "Укрпошти" розповів про пошук способів доставки посилок з Китаю Посилки безпечні © YouTube/SkriptaTV
Смілянський спростував припущення про попаданн коронавіруса через посилки.

Як відомо, з 12 лютого "Укрпошта" тимчасово призупинила прийом будь-яких відправлень в Китай. Однак з Китаю посилки приходять, хоч і з затримками за термінами транзиту, і це викликає запитання, на які відповів в телеефірі глава "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що на сьогодні отримання посилок із Китаю, де зафіксовано спалах коронавірусу, є безпечним, і компанія продовжуватиме доставку відправлень.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна.24", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Але ще раз хочу запевнити всіх, що на сьогодні отримання посилок з Китаю є безпечним", - сказав Смілянський.

Відповідаючи в ефірі на запитання глядачів, він також спростував те, що коронавірус начебто може бути на посилках з Китаю.

"Ні. Він не залишається... Ми кожен ранок отримуємо бюлетень, що це безпечно приймати чи не приймати... Тому ще раз: вірус не залишається на посилках", - наголосив гендиректор Укрпошти.

Він також зауважив, що китайські партнери слідкують за якістю доставки, і якщо Укрпошта буде погано доставляти посилки, Alibaba не буде з нею працювати.

"А Укрпошта стала другою у світі цього року по темпах зростання обсягів з Китаю. Тому, мабуть, не так погано ми працюємо. І ми продовжуємо їх отримувати... Ми їх доставляємо, але опрацьовуємо альтернативні шляхи, бо пасажирські літаки припиняють літати. Ми працюємо з нашими партнерами з інших пошт світу. Орендуємо вантажні літаки, які летять у країни Європи, а ми звідти вантажівками доставляємо в Україну", - поінформував Смілянський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше АТ "Укрпошта" попередила про можливе збільшення термінів транзиту поштової кореспонденції та посилок між Україною і Китаєм через значне скорочення рейсів більшістю авіакомпаній.

Побоювання щодо смертоносного коронавірусу, що вирує в Китаї, не вплинули на правила, що стосуються імпорту з азіатської країни.

За словами представника митної служби, в даний час "немає проблем" з імпортом китайських товарів, передає Alаrabiya.

"Враховуючи митні перевірки, що проводяться як країнами-експортерами, так і країнами-імпортерами, поки немає наукових даних, які свідчать про те, що продукти, що імпортуються з Китаю, можуть містити новий коронавірус. Вважається, що китайські продукти безпечні для використання", - сказав представник посольства Китаю в Саудівській Аравії Фен Кай.

У західних соціальних мережах деякі користувачі закликають бойкотувати китайські товари, оскільки споживачі побоюються, що вірус може передаватися через контакти з продуктами, імпортованими з азіатського гіганта.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Міністерство охорони здоров'я України не давали рекомендацій відмовитися від вживання бананів і отримання посилок з китайських торгових майданчиків, таких як AliExpress, для запобігання розповсюдження і зараження китайським коронавірусом, повідомив генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ Андрій Скіпальський.

"Головна рекомендація - гігієна рук, уникати контактів з людьми з симптомами ГРВІ та слідувати правилу "захворів - сиди вдома". Немає рекомендацій не вживати банани, відмовитися від отримання посилок з AliExpress", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок, коментуючи відповідну інформацію, поширювану в соцмережах.

Скіпальський також підкреслив, що ВООЗ не давала рекомендацій відмовитися від подорожей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі