Глава ЄЦБ: Криза євро поки не подолана

Поділитися
© intv-inter.net
Жан-Клод Тріше, що йде з посади голови Європейського центробанку (ЄЦБ) закликав якомога швидше виконати рішення зі стабілізації загальноєвропейської валюти, прийняті на нещодавньому кризовому саміті країн зони євро в Брюсселі.

В інтерв'ю німецькому тижневику Bild am Sonntag, яке цитують у суботу, 29 жовтня, інформаційні агентства, Тріше підкреслив, що криза євро «ще не подолана», тому швидке і ретельне виконання рішень брюссельської зустрічі у верхах має зараз «вирішальне значення».

Одночасно Тріше висловив упевненість в тому, що урядам країн зони євро вдасться відновити фінансову стабільність, і не виключив можливості нових інтервенцій ЄЦБ на фінансових ринках. «Придбання держоблігацій держав, що переживають кризу, або забезпечення банків кредитами під тверді відсотки цілком виправдано в надзвичайних ситуаціях, викликаних глобальною кризою», - вказав глава Європейського центробанку.

Тріше, однак, зазначив, що, як тільки уряди отримають в своє розпорядження інструменти, що дозволяють відновлювати фінансову стабільність, у «Європейського центробанку відпаде необхідність вдаватися до таких екстрених заходів». Жан-Клод Тріше залишає посаду голови ЄЦБ 31 жовтня. Його замінить представник Італії Маріо Драгі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі