Гончарук повідомив, як знизити тарифи на 30%

Поділитися
Гончарук повідомив, як знизити тарифи на 30% Уряд не збирається знижувати тарифи, а має намір спонукати українців до економії © Урядовий портал
Головною передумовою для зниження тарифів має стати економія.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів про методику, яка дозволить знизити вартість комунальних тарифів. Про це Прем'єр заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Уточнюється, що шляхом теплоізоляції розміри платіжок за комунальні послуги можна буде знизити на 30%.

За словами Гончарука, більше 60% в платіжці за комунальні послуги багатоквартирного будинку займає гаряча вода і тепло.

"Якщо це частина витрат, то щоб оптимізувати цю ситуацію, якщо я хочу знизити платіжку, потрібно починати з цього", - говорить він.

Прем'єр розповів, що в тарифі існують дві складові - обсяг споживання і вартість тепла.

"Що правильно зробити? Правильно - спочатку знизити споживання. Яким чином? Дуже просто, знову повертаємося до питання енергоефективності. Найпростіше - це термомодернізація, тобто енергозбереження. Причому всі ці історії з пінопластом, який ліпиться до стіни - це створює більше шкоди", - говорить він.

За словами глави уряду, якщо термоізоляцію багатоквартирних будинків в країні модернізувати, можна заощаджувати від 25 до 60 відсотків тепла.

"Це означає, що в цій частині платіжка може знизитися на 30 відсотків, а в окремих випадках навіть удвічі", - підкреслив Гончарук.

Близько 14% українців витрачають на оплату послуг ЖКГ більше половини доходу сім'ї. У порівнянні з 2015 роком частка тих домогосподарств зросла більш, ніж вдвічі – з 6% до 14%.

Як повідомлялося, новая влада, судячи з усього, не збирається виконувати одну зі своїх передвиборних обіцянок – знижувати тарифи. Більш того, за півроку її правління ці тарифи тільки зросли – а особливо сильно вдарила по кишені українців передача тарифних питань в руки місцевої влади, пише у своїй статті для ZN.UA Роман Якель.

Раніше уряд України схвалив гарантовану ціну на газ для населення на зиму 2019-2020 рр. в розмірі 8 грн/куб. м. Це означає, що ціна на газ в платіжках буде з розрахунку 8 грн/ кб.м. на весь опалювальний період. Перехід на програму – добровільний і абоненти також можуть від неї відмовитися. У разі, якщо нового контракту на транзит газу через Україну не буде, то ціна на газ у країні зросте.

Детальніше про проблеми зростання тарифів на комунальні послуги в Україні та можливих наслідків їх абсолютно неконтрольованого зростання читайте в матеріалі Романа Якеля "Тарифна біда!" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі