Гончарук пояснив, як зміняться суми в платіжках взимку

Поділитися
Гончарук пояснив, як зміняться суми в платіжках взимку Тарифи на опалення і послуги ЖКП у платіжках знизять © Прес-служба Кабміну України
Тариф на прокачування російського газу буде встановлюватися за європейськими правилами.

Глава Кабміну Олексій Гончарук заявив, що протягом зими 2019/2020 ціна на газ не буде зростати завдяки газовим домовленостям між Україною і РФ. Про це йдеться в заяві Гончарука у відеопідсумках тижня, на YouTube-каналі глави уряду.

"Урядова делегація успішно завершила переговори про підписання нового контракту про транзит російського газу в ЄС. Тому мати контракт на 5 років з достатніми обсягами, щоб Україна і Європа почували себе безпечно в плані енергетики".

"Тариф на прокачування російського газу буде встановлюватися не на двосторонніх переговорах, а за європейськими правилами ... Чому це важливо для нас - ми не будемо заручниками двосторонніх переговорів, а будемо працювати за європейськими цивілізованими правилами, які діють у країнах Європи".

"Що це означає для українського бізнесу і українців. Це означає, що цієї зими ціна на газ зростати не буде. Це дає нам можливість знизити цифру в платіжці за комунальні послуги за опалення", - підсумував прем'єр.

Як повідомлялося, у "Нафтогазі" раніше повідомили про підвищення ціни на газ для населення у січні 2020 року на 28,59% - до 5,5 тисячі гривень за тисячу куб. м. При цьому в компанії відзначили, що ця ціна на 12% менше, ніж у січні 2019 року. Також повідомлялося про те, що "Нафтогаз" з січня наступного року запропонує послугу з продажу природного газу по 25%-ній передоплаті.

За останні роки витрати населення на оплату житла і комунальних послуг зросли настільки стрімкими темпами, що вдвічі перевищили показники зростання загального індексу споживчих цін. Детальніше про зростання комунальних тарифів, невідповідності індексу споживчих цін реальній обстановці в країні і приховуванні інформації про витрати населення на оплату послуг ЖКП читайте в матеріалі Андрія Ревенка "Як ми живемо: наші житлово-комунальні платіжки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі