Господарський суд Києва після дебатів готується винести рішення по Приватбанку

Поділитися
Господарський суд Києва після дебатів готується винести рішення по Приватбанку Колишні власники активізували свої дії © FinClub
На 17 вересня призначені судові дебати по справі про повернення акцій банку колишнім власникам

17 вересня може стати днем остаточного рішення по Приватбанку: на цей день призначені судові дебати e справі про повернення акцій банку колишнім власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову.

Сьогодні, 8 жовтня, Господарський суд Києва завершив розгляд зустрічного позову у справі про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову.Стадію з'ясування обставин справи завершено. На 10:30 17 жовтня призначені судові дебати. Допускається, що рішення може бути винесено в цей же день.

Суд Києва почав розгляд справи щодо повернення акцій Приватбанку колишнім власникам Коломойському і Боголюбову 8 вересня. Передбачалося, що справа буде розглянута в прискореному режимі, і рішення буде винесено сьогодні ж.

Суд повинен був розпочати розгляд справи по суті ще 24 вересня, але засідання двічі переносили. Коломойський і підконтрольна йому і Боголюбову кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів в процесі націоналізації, а також повернути їм акції банку.

Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів про неправомірність націоналізації "Приватбанку". Він також скасував рішення НБУ про перелік пов'язаних з "Приватбанком" осіб, на підставі якого приймалося рішення про нацоналізацію. 13 травня Шостий апеляційний адмінсуд підтвердив скасування інспекційної перевірки "Приватбанку" перед його націоналізацією.

У НБУ також заявили про неможливість повернення "Приватбанку" колишнім власникам і оскаржили рішення ОАСК.

Посольства США та ЄС нагадали, що міжнародні партнери підтримали націоналізацію "Приватбанку", запевнивши, що продовжують підтримувати діяльність Мінфіну і Нацбанку України.

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Сьогодні суди різних інстанцій розглядають сотні проваджень, пов'язаних із "Приватбанком".

Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі