Гройсман доручив підготувати граничні ціни на тепло нижче поточних на 15-20%

Поділитися
Гройсман доручив підготувати граничні ціни на тепло нижче поточних на 15-20% © Прес-служба Кабміну України
Нові ціни можуть почати діяти з наступного опалювального сезону.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним відомствам підготувати до наступного засідання уряду документ про встановлення на наступний опалювальний сезон граничних цін на тепло і гарячу воду, які будуть на 15-20% нижче поточних. Про це він розповів в ході засідання Кабміну в середу.

"Я зараз даю доручення Міністерству регіонального розвитку, Міністерству юстиції щодо того, щоб винести на наступне засідання Кабміну рішення щодо встановлення економічно обґрунтованого обмеження цін на тепло і гарячу воду в країні, яке вступить в дію з наступного опалювального сезону", – сказав він.

Він додав, що в даний час, незважаючи на однакову для всіх підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) ціну на природний газ, вартість теплової енергії для жителів різних міст значно відрізняється. Так, в якості прикладу він навів ряд населених пунктів, в тому числі і смт Зачепилівку і місто Одеса, де середня вартість теплової енергії складає і 4,255 тис. грн/Гкал і 1,229 тис. грн/Гкал відповідно.

"Я вважаю, що таким рішенням (про граничні ціни на тепло і гарячу воду – ред.) можна досягти зниження цін на тепло в наступному опалювальному сезоні, при рівних умовах, на 15-20%", – підсумував глава уряду, додавши, що у підприємств ТКЕ є шість місяців для підготовки до реалізації даного рішення.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг із 1 січня 2019 року підвищила тарифи на теплоенергію для населення в ряді регіонів України. Таке рішення було прийнято на засіданнях 10-11 грудня 2018 року відповідно підвищеної урядом з 1 листопада на 23,5% ціни на газ для теплокомуненерго.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі