Гройсман не бачить підстав для зростання цін на газ восени

Поділитися
Гройсман не бачить підстав для зростання цін на газ восени "Нафтогаз" закачує газ в ПГС за діючими цінами © https://www.google.com.ua
Кабмін усунув неефективну складову з тарифів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не бачить підстави для підвищення тарифів на газ восени. Про це він повідомив в ефірі телеканалу ICTV.

За його словами, "Нафтогаз" закачує газ за діючими цінами, планується закачати 20 млрд. м куб. на початок опалювального сезону. Також Кабмін прибрав з тарифів на постачання тепла і гарячої води неефективну складову.

"Ми зрізали неефективність, за яку повинні були платити люди, - зазначив Гройсман. - Ми прийняли рішення, що тариф (за Гкал тепла) повинен бути не більше 1400 грн. Це буде економія. Ми назвали її "Чесна платіжка".

Глава Кабміну підкреслив, що результати аналізу вартості тепла в різних регіонах показали, що деякі компанії, які постачають ресурси, зареєстровані в офшорах, через що при однаковій ціні газу в одному місті ціна гігакалорії тепла становить 1300 грн, а в іншому - понад 2000 грн.

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду в Україні встановлюються граничні ціни на 1 Гкал тепла на рівні 1400 гривень при наявності лічильника або 35,21 грн за 1 м. кв за відсутності лічильника. На гарячу воду - 83,66 грн за 1 м. куб при наявності сушарок і підключення їх до систем постачання гарячої води, 75,74 грн за 1 м. куб - у разі їх відсутності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі