Кабмін погодив частковий продаж "Укргазбанку"

Поділитися
Кабмін погодив частковий продаж "Укргазбанку" © ukrgasbank.com
Договір з IFC підпише Маркарова.

Кабінет міністрів дозволив укласти кредитну угоду між державним "Укргазбанком" і Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) з групи Світового банку, який з допомогою названої компанії має намір увійти в капітал банку.

Згідно з розпорядженням уряду №1230-р від 20 листопада 2019-го, міністр фінансів Оксана Маркарова підпише угоду, зокрема, договір між акціонерами, договір про опціон на продаж акцій і договір про політику.

Мінфіну також доручено після укладення договору про опціон щорічно передбачати в проекті закону про держбюджет механізм фінансування витрат, необхідних у разі реалізації такого договору.

Повідомлялося, що угоду про входження Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в капітал Укргазбанку може бути підписана до кінця року.

IFC з групи Світового банку може виділити державному Укргазбанку 5-річний позику на 30 мільйонів євро з можливістю конвертувати його в частку в акціонерному капіталі фінустанови в розмірі до 20%.

Ще в травні 2018 року Мінфін допускав, що IFC може увійти в капітал державного "Укргазбанку" до кінця 2018 року.

11 листопада 2017 року Мінфін, IFC і Укргазбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації Укргазбанку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі