Кабмін розглядає можливість збільшення лімітів для ФОПів

Поділитися
Кабмін розглядає можливість збільшення лімітів для ФОПів Окрім підвищення ліміту, Кабмін вивчає й інші питання, пов'язані з ФОПами
Важливість діалогу між державою та бізнесом підкреслив міністр економіки України Тимофій Милованов.

Кабінет міністрів України зайнявся вивченням можливості підвищення ліміту максимального річного доходу, який може мати фізична особа-підприємець, заявив заступник глави Міністерства економіки України Дмитро Романович на зустрічі з представниками громадських організацій.

"Зараз ми вивчаємо питання підвищення лімітів для ФОП, лібералізацію штрафних санкцій, пов'язаних з використанням РРО, запровадження мораторію на проведення перевірок. Окрім того, Міністерство фінансів готує роз'яснення щодо бухгалтерського і товарного обліку, а також ряду інших питань. Все це буде обговорюватися на найближчих засіданнях Координаційної Ради з питань розвитку мікропідприємництва та малого підприємництва", – заявив він.

Зі свого боку, важливість діалогу між державою та бізнесом підкреслив міністр економіки України Тимофій Милованов.

"Сьогоднішня зустріч – це важливий крок до конструктивного діалогу між владою та підприємцями. Якщо ми об'єднаємося, будемо довіряти один одному, то спільно виробимо найбільш ефективну модель для ведення бізнесу в Україні. А також запропонуємо зміни до законодавства, які будуть вигідні для всіх: і для держави, і для підприємців", – зазначив він.

Милованов також додав, що сприяння по максимуму для українців у відкритті своєї справи і допомогу представникам мікробізнесу в розширенні їх діяльності є для уряду однією з пріоритетних завдань.

10 вересня народні депутати проголосували за пакет законів про використання касових апаратів (РРО) у торгівлі - для фізосіб-підприємців з оборотом до 1 мільйона гривень на рік встановлюється перехідний період до 2021 року.

З 1 січня 2021 року Фопи на єдиному податку 2-4 груп будуть зобов'язані використовувати РРО або ПРРО - ці правила, як і раніше, будуть стосуватися суб'єктів господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, які розраховуються в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг).

Раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба включила до держреєстру реєстраторів розрахункових операцій (РРО) вісім експериментальних програм, які можуть допомогти замінити традиційні касові апарати і використовувати замість їх смартфони і планшети.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі