Кабмін визнав конкурс на розробку шельфу "Дельфін" таким, що не відбувся

Поділитися
Кабмін визнав конкурс на розробку шельфу "Дельфін" таким, що не відбувся Скандал навколо конкурсу на розробку нефтегазносної ділянки набирає обертів © Укргазвидобування / Facebook
Одразу два учасники конкурсу, включно з компанією-переможцем, повідомили про готовність судитися з українським урядом у разі його скасування.

Кабінет міністрів України визнав недійсною власну постанову про запуск конкурсу на розробку нафтогазоносної ділянки "Дельфін" в акваторії Чорного моря, повідомив міністр енергетики та охорони навколишнього середовища Олексій Оржель.

За словами міністра, відповідне рішення прийнято 1 вересня, пише "Економічна правда".

"Ми визнали постанову Кабміну № 271 про запуск УРП по "Дельфіну" такою, яку не було реалізовано, тобто ми скасували постанову", - цитує Оржеля "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 12 квітня Кабмін оголосив конкурс на розробку вуглеводнів у межах ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на умовах розподілу продукції. Термін дії угоди – 50 років.

Заявки на участь подали чотири компанії: Frontera Resources Corporation (ініціатор розробки ділянки "Дельфін" на умовах УРП), Caspian Drilling International Ltd (контролюється Державною нафтовою компанією Азербайджану), одна з найбільших приватних газовидобувних компаній країни "Укрнафтобуріння" і американська Trident Acquisitions Corp.

26 липня Trident Black Sea (спеціально створена для конкурсу компанія, яка на 90% належить Trident Acquisitions Corp) екс-депутата Держдуми Росії Іллі Пономарьова було визнано переможцем. Пономарьов був змушений залишити РФ через власну позицію щодо Криму, згодом він отримав громадянство України.

Проте вже після закінчення конкурсу українській стороні, включно з Кабміном і Офісом президента, здалося, що можна було б розраховувати на більшу кількість учасників, особливо великих компаній.

В американській компанії Frontera Resources заявили, що український уряд порушив закон при проведенні конкурсу, тому вона готова судитися. Про готовність судитися, відстоюючи власну правоту, заявив і голова компанії-переможця Ілля Пономарьов.

Докладніше читайте в матеріалах Ігоря Маскалевича в "Дзеркалі тижня. Україна" "Дельфін": танці на хвості" і "Дельфін" на заморозку".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі