Кабмін вніс у Раду законопроект про легалізацію грального бізнесу

Поділитися
Кабмін вніс у Раду законопроект про легалізацію грального бізнесу
За оцінками Кабміну, легалізація грального бізнесу дозволить поповнити бюджет до 5 млрд грн.

Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проект закону №2285 легалізації в Україні грального бізнесу. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Тексту законопроекту поки немає. Як зазначено на сайті Ради, документ передано на розгляд профільного комітету.

Новим законом Кабмін планує обмежити в Україні поширення нелегального грального бізнесу.

"Легалізація грального бізнесу також дозволить бюджету отримати до 5 млрд грн, проте остаточні цифри очікуваних надходжень до бюджету будуть залежати від того, у якій редакції депутати приймуть закон", - пояснили в уряді.

Згідно з прес-релізом Кабміну, документ обмежує кількість ліцензій, гральних закладів та ігрового обладнання; дозволяє встановлювати гральні заклади тільки в готелях 3-5 зірок (казино – тільки готелях класу 5 зірок); зобов'язує проводити верифікацію гравців при прийнятті ставок/виплат виграшів та реєстрації виграшів в "Системі онлайн-моніторингу", яку буде вести податкова служба.

Повідомлялося, що Кабмін затвердив проект закону про легалізацію грального бізнесу, який передбачає, що азартні ігри будуть проводитися тільки на території готелів і на ігровому устаткуванні, програмне забезпечення яких відповідає міжнародним стандартам.

Гральний бізнес в Україні заборонений з 2009 року. Також з 2001 року в Україні діє мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі