Кабмін заборонив будь відключення електроенергії компанії "Вода Донбасу"

Поділитися
Кабмін заборонив будь відключення електроенергії компанії "Вода Донбасу" Крім обстрілів, "Вода Донбасу" страждає і від відключень електроенергії © Прес-центр АТО/Facebook
КП "Вода Донбасу" надано статус "захищеного споживача".

Кабінет Міністрів України своїм рішенням заборонив застосовувати будь-які обмеження поставок електроенергії комунальному підприємству "Вода Донбасу", яке є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 5 липня. Про це свідчить публікація на Урядовому порталі.

Як відзначають в уряді, збій в поставках електроенергії викликає перебої з постачанням води, а це у свою чергу зумовлює не тільки соціальне невдоволення жителів, але і несе загрози санітарно-епідеміологічного та техногенного характеру.

Знеструмлення КП "Вода Донбасу" - це знеструмлення 9 фільтрувальних станцій, 152 водопровідно-насосних станцій, 24 каналізаційних очисних споруд, 74 каналізаційно-насосних станцій, що розташовані на території, підконтрольній українській владі.

У червні, після проведення консультацій з профільними міністерствами та відомствами, було запропоновано надати КП "Вода Донбасу" статус "захищеного споживача", який робить неможливим відключення електрики на об'єктах і підрозділах підприємства, це рішення і було прийнято 5 липня.

31 травня відбулось засідання РНБО, на якому зокрема розглядалося питання функціонування підприємства "Вода Донбасу" і загрози відключення цієї компанії від електроенергії за борги. Втім, жодних рішень за підсумком засідання опубліковано не було, також не з'явилося і нових розпоряджень Кабінету міністрів щодо КП "Компанія "Вода Донбасу". Ніякого прогресу в вирішенні питання немає і з боку Міністерства регіонального розвитку, хоча на рівні Кабміну курирування питання за рішенням було доручено керівнику відомства. Про це повідомила віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій.

"Якщо б це було розпорядження Кабміну або рішення РНБО, це б вже виконувалося. Всі говорять про це, ми цю проблему замовляємо зустрічами, нарадами, круглими столами, але ні у кого немає політичної волі винести це в публічну площину на Кабміні, і дати розпорядження, або прийняти рішення РНБО, просто безвладдя якесь", - зазначила віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій, коментуючи ситуацію з відключенням від електроенергії за заявкою ДП "Укнрінтеренерго" КП "Компанія "Вода Донбасу" через яке 100 000 жителів Донбасу вимушені бути без води.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі