Кабмін заборонив ввозити з РФ старі вагони з 20 листопада

Поділитися
Кабмін заборонив ввозити з РФ старі вагони з 20 листопада
Попередньо така заборона мала б діяти з березня наступного року.

Уряд вирішив заборонити із 20 листопада поточного року возити з РФ старі залізничні вагони, повідомив у Facebook міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Згідно з постановою попереднього складу Кабінету міністрів, така заборона мала б почати діяти з наступного року.

"У травні 2019 року було прийнято рішення запровадити з 1 березня 2020 року заборону на ввезення застарілого рухомого складу, що походить з Російської Федерації. Після оголошення про введення зазначеної заборони з березня 2020 року з Російської Федерації в Україну ввезено понад 3000 вантажних вагонів застарілого парку. Сьогодні Урядом прийнято рішення встановити заборону на ввезення таких вагонів з 20 листопада 2019 року. Маємо розвивати свою економіку, а не рятувати агресора", - повідомив Криклій.

Влітку Кабмін продовжив заборону на ввезення в Україну російських товарів, яка була введена в 2015 році у відповідь на заборонні заходи з боку РФ. Термін дії постанови №605 від 5 липня - до 31 грудня 2020 року.

РФ ввела заборону на експорт нафти і нафтопродуктів на територію України. Також повідомлялося, що Росія розширила список українських товарів, ввезення яких заборонено.

Раніше Кабінет міністрів продовжив до 31 грудня 2019 року включно дію ембарго на ряд товарів з Російської Федерації та ввізного мита стосовно інших російських товарів, які введені на початку 2016 року у відповідь на торговельні заборони і обмеження РФ.

Росія з 2016 року вирішила скасувати режим ЗВТ щодо України і відмовитися від імпорту українських продуктів, з 1 січня почавши стягувати мито з українських товарів. Україна у відповідь з 10 січня ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ (застосувала імпортні мита і ембарго). Зокрема, обмежено ввезення продуктів харчування (молочна продукція, чай, кава, пиво, горілчані вироби, визначена промислова продукція та засоби гігієни (гелі для душу, мило), а також залізничне обладнання (локомотиви, поїзди, вагони та стрілочні переводи). Україна звернулася до СОТ з приводу обмежень з боку РФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі