Кабмін затвердив план реформування податкової та митниці

Поділитися
Кабмін затвердив план реформування податкової та митниці
Уряд має намір усунути недоліки в системі адміністрування податків та митного оформлення.

Кабінет міністрів України затвердив плани щодо реформування Податкової та Митної служб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабінету міністрів від 5 липня 2019 року №542-р "Про затвердження планів дій щодо реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову і митну політику", - йдеться в повідомленні міністерства.

Плани передбачають 13 кроків: оптимізацію організаційної та функціональної структур служб; вдосконалення процедур адміністративного оскарження; управління інформаційними системами і технологіями; розвиток персоналу, антикорупційні заходи; стимулювання добровільної сплати податків, розвиток податкових сервісів; управління ризиками, податковий контроль і аудит; вдосконалення роботи, спрямованої на погашення податкового боргу; протидія розмивання податкової бази та посилення функції аналізу трансфертного ціноутворення; сприяння безпеки та міжнародної торгівлі, включаючи спрощення і гармонізацію митних процедур; сприяння ефективному стягування митних платежів; розвиток інфраструктури, електронних технологій і сервісів для міжнародної торгівлі; захист суспільства, громадського здоров'я та безпеки навколишнього природного середовища та боротьба з незаконним переміщенням наркотичних засобів та зброї; підвищення ефективності міжнародного митного співробітництва.

Очікується, що це усуне недоліки в системі адміністрування податків та митного оформлення.

20 березня уряд оголосив конкурси на заміщення посад голів Державної податкової та Державної митної служб. Прийом документів кандидатів тривав до 5 квітня.

Кабінет міністрів схвалив запуск реформи щодо поділу Державної фіскальної служби, затвердивши відповідні положення на початку березня.

Детальніше про реформу ДФС читайте у статті Костянтина Швабія й Ірини Петрової "Податково-митні гойдалки: то злиття, то розставання!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі