Кабмін відродив колишнє відомство Бродського

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У підприємців з'явиться «новий старий» орган - займатися дерегуляцією буде спеціальна служба, відтворена на основі колишнього Держкомпідприємництва.

В уряді вирішили відродити раніше скасований Держкомітет з питань підприємництва (Держкомпідприємництва), створивши на його основі Державну службу з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.


Відповідний проект указу президента, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), учора, 31 серпня, затвердив Кабмін.

Документом передбачається, що нова служба буде здійснювати регуляторну політику і займатися підтримкою бізнесу, і буде знаходитися в управлінні Мінекономрозвитку, що, на думку експертів, обмежить її самостійність,
пише «Коммерсантъ-Украина».

За словами першого заступника голови Держкомпідприємництва Галини Яцишиної, створення служби прискорить роботу щодо скасування рішень, які ускладнюють діяльність підприємців. «Виникав парадокс, оскільки дерегулятор працював у складі регулятора. А тепер служба буде самостійним органом, який буде підпорядковуватися МЕРТ лише в рамках виконання загальної стратегії дерегуляції господарської діяльності", - впевнена вона.

Ще однією причиною відновлення відомства може бути жорстка позиція Мін'юсту і міністра Олександра Лавриновича про нелегітимність урядових уповноважених.

Експерти позитивно оцінюють створення спеціального органу, що займається дерегуляцією господарської діяльності, проте побоюються, що статусу служби буде недостатньо для ефективної роботи.

"Безумовно, це крок у бік бізнесу. Проте оптимальним нам бачиться створення цього органу зі статусом Нацкомісії, що дозволить йому максимально дистанціюватися від відомчого впливу і більш ефективно відстоювати інтереси бізнесу», - вважає голова Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах.

Нагадаємо, що Держкомпідприємництва було ліквідовано президентом ще 14 січня 2011 року в рамках адміністративної реформи, однак цей процес триває досі. Як відомо, колишній голова комітету Михайло Бродський через місяць після цього був призначений урядовим уповноваженим з питань дерегуляції господарської діяльності

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі