Канада анонсувала апгрейд угоди про зону вільної торгівлі з Україною

Поділитися
Канада анонсувала апгрейд угоди про зону вільної торгівлі з Україною Угода про ЗВТ між Україною та Канадою запрацювала влітку 2017-го © Генпрокуратура України
Консультації триватимуть до 16 березня.

Уряд Канади планує оновити угоду про зону вільної торгівлі з Україною і вже ініціював відповідні громадське обговорення, повідомив "Укрінформу" міністр міжнародної торгівлі Канади Мері Енджі.

"Канада рішуче налаштована забезпечити своїм громадянам та підприємствам доступ до можливостей і споживачів на світовому ринку… Шляхом громадських обговорень я закликаю усіх канадців висловити свої думки стосовно майбутнього оновлення наріжної угоди про вільну торгівлю з Україною", - зазначив він під час виступу в Оттаві.

За словами Енджі, більш сполучений світ надає усім відчутні переваги, створюючи більше гідних робочих місць для середнього класу та зміцнюючи економіку країни.

У міністерстві міжнародної торгівлі вважають, що консультації щодо модернізації угоди дозволять підприємцям, промисловості та громадянам допомогти Канаді визначити її інтереси у перемовинах з Україною.

"Консультації нададуть інформацію стосовно того, як уряд має диверсифікувати та розширити преференційний доступ Канади до України, упевнившись, що це створить можливості, вигідні усім", - наголосили у міністерстві.

Участь у громадських слуханнях зможуть взяти всі охочі, вони триватимуть до 16 березня.

Нагадаємо, Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набула чинності 1 серпня 2017 року.

Угода скасувала 98% тарифів на експортовані в Канаду українські товари, для канадських товарів відразу скасували 72% тарифів, а протягом семи років безмитний експорт зросте до 98%. Крім того, взаємно відкриваються ринки державних закупівель. Окремі розділи угоди захищають електронну комерцію й інтелектуальну власність.

Принципової домовленості про її розширення було досягнуто під час візиту президента Володимира Зеленського до Канади влітку 2019 року. Угода була підписана у Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада ратифікувала її 14 березня 2017 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі