Каськів здивувався, як прозорий тендер збив у п'ять разів ціну на проектування LNG-терміналу

Поділитися
Тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва в Україні морського терміналу з приймання зрідженого природного газу (LNG-терміналу) здобула компанія Socoin (Іспанія).

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

За словами В.Каськіва, компанія Socoin запропонувала найменшу ціну за підготовку ТЕО - 285 тис. євро і термін виконання робіт 112 днів.

«Це було для нас абсолютною несподіванкою і з точки зору термінів, і з точки зору вартості. Тому що ми орієнтувалися, коли починали цю роботу ... на термін мінімум 6 місяців і вартість 1,5 млн дол. І ось ви бачите, яка сила чесних прозорих конкурсних торгів, які дають нам ціну у кілька разів меншу», - сказав В.Каськів.

Він зазначив, що договір про виконання робіт буде підписано з компанією Socoin через 2 тижні.

Також він сказав, що результати розробки ТЕО буде оголошено вже у січні 2012 року.

Нагадаємо, що 22 серпня конкурсна комісія з проведення першого етапу двоступеневих торгів на розробку ТЕО будівництва в Україні LNG-терміналу розкрила заявки від учасників даного проекту. За результатами розкриття заявок було названо 9 компаній, допущених для участі в даному конкурсі.

Термін виконання ТЕО національного проекту «LNG-термінал - морський термінал з прийому зрідженого природного газу» становить 120 днів.

17 грудня 2010 року було створено ДП «Національний проект «LNG-термінал», яке має скоординувати роботу зі спорудження терміналу з прийому зрідженого природного газу обсягом 10 млрд куб. м на Чорноморському узбережжі України до 2014 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі