Коболєв здивувався відсутності зниження рівня споживання газу за такої теплої зими

Поділитися
Коболєв здивувався відсутності зниження рівня споживання газу за такої теплої зими Чи то грілися від душі, чи то є якась заковика © delo.ua
Відповідно, і рахунки виявилися вищими, ніж передбачалося

Глава Нафтогазу Андрій Коболєв не може пояснити собі дивне явище: при аномально теплої зими обсяги споживання газу анітрохи не зменшилися, відповідно, і рахунки не змінилися. Хоча, за логікою, все повинно бути навпаки.

Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Сьогодні.

Нафтогаз України" не має жодного впливу на вартість тарифу на тепло, однак розуміє, як можна було б знизити його для населення. Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Для мене, як для споживача, дивно, чому обсяги споживання газу не зменшуються, і рахунки цієї теплої зими не змінюються", – сказав Коболєв.

Так, за рік вартість комунальних послуг загалом знизилася на 2,8%, а вартість газу впала на 21%. Однак вартість постачання води зросла на 11,1%, а вартість гарячої води та тепла зросла на 0,5%. Водночас відомо, що в структурі тарифу на тепло 83% складає вартість газу.

Не дивно, що пост прем'єр-міністра Олексія Гончарука про те, що комунальні платежі в Україні знижені, українці розкритикували, наводячи приклад власних квитанцій. У січні 2020 року більшість мусили заплатити набагато більше, ніж у грудні 2019 року.

"Нафтогаз" не має жодного відношення до регулювання тарифу на тепло і на воду. Переважно тариф на тепло виставляється споживачеві з розрахунку, скільки він мусить спожити, а не спожив насправді. Адже лічильників у більшості випадків немає. Рахунок, який виставляється споживачеві, це тариф, помножений на обсяг споживання газу", – сказав Коболєв.

Він зазначив, що в Україні тривалий час зберігається дуже тепла для зими погода. Важливо зрозуміти, чому обсяг споживання газу, який показують теплокомуненерго, не знизився, хоча мав серйозно змінитися в бік зменшення.

"Нафтогаз" вже говорив про це кілька років тому. І під час останньої наради з урядом повторив, що потрібно робити певні кроки в сфері енергоефективності. Повторюся, тариф на тепло не має прямого відношення до ціни на газ, але немає іншого способу зменшити ці тарифи, крім як ввести послуги енергоефективності. Без цього той обсяг, який виставлятимуть компанії, що генерують тепло, важко верифікувати, складно обґрунтувати, неможливо перевірити й підтвердити. Його слід контролювати через встановлення лічильників", – сказав Коболєв.

Нагадаємо, про те, що витрати на комунальні послуги не мають бути більші 15% сімейного бюджету, нещодавно заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він сказав, що зробити це можна за допомогою енергомодернізації житла.

"Мета уряду – зробити так, щоб витрати людей на комунальні послуги були не більші 15% сімейного бюджету. Найефективніший спосіб знизити витрати – підвищити енергоефективність будівель. У платіжці дві складові – ціна тепла і обсяг споживання. Суттєво зменшити споживання можна завдяки енергоефективним заходам. Економія від 25% до 60% тепла – веде до зменшення суми в платіжці", – зазначив Гончарук.

А в грудні 2019 року глава уряду сказав, що Україні варто припинити опалювати космос. Адже багато тепла ми викидаємо в повітря. В окремих містах – 50%.

Нагадаємо, про те, що витрати на комунальні послуги не повинні бути більше 15% сімейного бюджету, нещодавно заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він сказав, що зробити це можна за допомогою энергомодернизации житла.

"Мета уряду – зробити так, щоб витрати людей на комунальні послуги були не більше 15% сімейного бюджету. Найефективніший спосіб знизити витрати - підвищити енергоефективність будівель. В платіжці дві складові – ціна тепла і обсяг споживання. Суттєво зменшити споживання можна за рахунок енергоефективних заходів. Економія від 25% до 60% тепла – веде до зменшення суми в платіжці", – зазначив Гончарук.

А в грудні 2019 року глава уряду сказав, що Україні варто припинити опалювати космос. Адже багато тепла ми викидаємо в повітря. В окремих містах – 50%. І в цьому прем'єр абсолютно правий.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі