Колишньому керівнику банку "Михайлівський" повідомили про підозру

Поділитися
Колишньому керівнику банку "Михайлівський" повідомили про підозру © Wikimapia.org
Екс-главу підозрюють у нанесення збитків державі на 870 млн грн.

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру у зловживанні повноваженнями колишньому в. о. голови правління банку "Михайлівський", що призвели до збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на суму 870 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Згідно слідства, глава банку безпідставно не взяв кредити і за один день перерахував понад 870 млн грн на рахунки восьми компаній, "розуміючи, що надані кредитні кошти не будуть повернуті".

Ці дії призвели до неплатоспроможності банку "Михайлівський", відзначають в ГБР. У фінустанову ввели тимчасову адміністрацію, а ФГВФО почав відшкодовувати кошти вкладникам за рахунок держави.

Триває розслідування інших епізодів злочинних дій колишнього керівництва банку, які призвели до загальних збитків Фонду гарантування на 2,4 млрд грн.

Також слідчі перевіряють причетність власників та інших працівників банку до цих злочинів.

Повідомлялося, що в законопроект, покликаний не допустити повернення "Приватбанку" колишнім власникам, не потрапила узгоджена з МВФ норма, що дозволяє притягнути до відповідальності власників інших системних банків, виведених з ринку.

Верховний суд Києва залишив без змін рішення Апеляційного суду Києва від 13 грудня 2017, яким колишньому власникові "Банку "Михайлівський" Віктору Поліщуку було відмовлено в задоволенні позову до НБУ про захист ділової репутації.

Приводом для суду стало розміщення Нацбанком прес-релізу з назвою "Поліщук поширює недостовірну інформацію про продаж банку "Михайлівський" та погодження такого продажу Національним банком".

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішень НБУ про виведення ПАТ "Банк "Михайлівський" з ринку.

Незалежні оцінювачі оцінили реальну вартість активів "Банку "Михайлівський" у 138 млн грн, що на 36 менше зазначених "на папері" 5,1 млрд грн.

Нацбанк визнав "Банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі