Компанія Коломойського погасила борг за "мировою угодою з НБУ"

Поділитися
Компанія Коломойського погасила борг за "мировою угодою з НБУ" Нацбанк отримав від компанії Коломойського заборгованість Приватбанку за кредитом © Нацбанк України / Flickr
Погашена заборгованість Приватбанку за кредитом рефінансування у сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна заводу

9 вересня на сайті НБУ з'явилося повідомлення про те, що АТ "Нікопольський завод феросплавів" достроково виконало зобов'язання перед Національним банком за угодою, погасивши заборгованість Приватбанку по кредиту рефінансування в сумі, яка дорівнює ринковій вартості заставного майна заводу.

Як відомо, нагадує прес-служба НБУ, в травня 2018 року Національний банк подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить АТ "Нікопольський завод феросплавів". Це майно було передано в заставу в якості забезпечення зобов'язань АТ КБ "Приватбанк" за кредитом рефінансування.

28 серпня 2019 Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між Національним банком України та АТ "Нікопольський завод феросплавів". Згідно з мировою угодою, ініціатором котрого виступив акціонерного товариства "Нікопольський завод феросплавів", останній зобов'язувався погасити заборгованість Приватбанку по кредиту рефінансування в сумі, яка дорівнює ринковій вартості заставного майна, що і зробив достроково, в п'ятницю, 6 сентіября.

У 2018 році Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) і пов'язаних з ним 32 компаній - майнових поручителів на загальну суму близько 10 млрд грн.

Cуди вже прийняли 21 рішення на користь Національного банку про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов'язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,2 млрд. Грн., 18 з яких вступили в законну силу, а виконавчі документи були направлені в органи Державної виконавчої служби для примусового виконання .

Господарський суд Дніпропетровської області 28 серпня затвердив мирову угоду між Національним банком України (НБУ) і АТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ), що є майновим поручителем за кредитними зобов'язаннями Приватбанку. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з мировою угодою, що ініціював НЗФ, завод зобов'язується погасити заборгованість Приватбанку по кредиту рефінансування в сумі, яка дорівнює ринковій вартості заставного майна, на яке НБУ накладав стягнення.

В НБУ нагадують, що в травні 2018 року регулятор подав до Господарського суду Дніпропетровської області позов про стягнення рухомого майна, що належить НФЗ. Це майно було передано в заставу в якості забезпечення зобов'язань Приватбанку по кредиту рефінансування.

У НБУ відзначають, що рішення такого судового спору шляхом укладення мирової угоди відбулося вперше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі