"Контейнерний термінал Одеса" досяг рекордної за 10 років перевалки контейнерів

Поділитися
"Контейнерний термінал Одеса" досяг рекордної за 10 років перевалки контейнерів

15 жовтня дочірнє підприємство німецького концерну HHLA ДП "Контейнерний Термінал Одеса" (КТО) відвідала делегація з Німеччини на чолі з професором, головою "Німецько-українського форуму" Райнером Лінднером. Мета візиту – ознайомитися з потенціалом Одеської області для можливості інвестування у сферу логістики, повідомляють "Українські новини".

Гості відвідали контейнерний термінал, зокрема нові причали і складські площі проекту "Карантинний мол", що реалізується спільно ДП "КТО" і АМПУ в особі адміністрації Одеського порту. Проект "Карантинний мол" (причальна лінія 650 м і 19 га намитих тилових площ), який будується протягом декількох років, переслідує мету досягти пропускної спроможності терміналу 1,2 млн TEU на рік.

За словами одного з організаторів поїздки керуючого директора бізнес-асоціації німецької економіки у Східній Європі Ути Кохловскі-Каджая, у складі делегації не тільки представники бізнесу, які вже працюють в Україні, але і потенційні інвестори.

- Для тих, хто не працює в Україні дуже цікава Одеська область тим, що тут дуже велика диверсифікація. З точки зору геополітичного положення Одеська область має велике значення у логістиці вантажів. Німецькі інвестори зайняті у сфері телекомунікацій, сільського господарства, транспорту побачили тут широке поле для діяльності,- зазначила Уте Кохловскі-Каджая.

Генеральний директор ДП "КТО" Анастас Коккін, в ході ознайомлення з роботою контейнерного терміналу підкреслив:

- Для нас дуже важливо постійно підвищувати рівень сервісу для міжнародних контейнерних ліній і експедиторів, зміцнювати лідируючі позиції терміналу на контейнерному ринку України. З кожним роком ми нарощуємо обсяг перевалки контейнерів. Так, за 9 місяців нинішнього року колектив перевалив 286 тис. TEU, що більш ніж на 20% більше, ніж за аналогічний період 2018 р. У серпні підприємство досягло рекордної за останні 10 років перевалки контейнерів - 36,8 тис. TEU. Зростання контейнероперевалки сприяють два основних фактори: інвестиції в розвиток інфраструктури і високий рівень сервісу. За роки співпраці з Одеським портом німецька сторона вклала понад 150 млн. євро інвестицій. Компанія продовжує інвестування.

За словами президента компанії Філіпа Свенса, будучи дочірнім підприємством всесвітньо відомого німецького концерну HHLA, ДП "КТО" суворо дотримується високих європейських стандартів.

- Насамперед - це високі екологічні і соціальні стандарти. Перевантажувальна техніка, яку ми використовуємо в роботі, - сучасна, не забруднююча навколишнє середовище. Підприємство піклується про співробітників: вони користуються гідним соціальним пакетом. І ще один важливий аспект. Розвиваючи інфраструктуру Одеського порту, ми створюємо нові престижні робочі місця для українців. Вважаю, що наші інвестиції в інфраструктуру порту, що сприяють розвитку зовнішньоторговельних операцій України, стабілізації економіки країни – один з головних аргументів для підтримки іноземних інвесторів, зокрема німецького інвестора HHLA AG і його дочірнього підприємства "КТО". Реальним проявом такої підтримки має стати вирішення проблемного питання завершення будівництва захисного хвилелому, - прокоментував Ф. Свенс.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі